500grisengrød(Har du ikke en rest risengrød, er der en opskrift her.)
2æg
50ghvedemel
2spskmælk
1spsksukker
1tskvaniljesukker
1tskkardemomme
50gsmør(til stegning)
Tilbehør:
2spskmandelflager(eller mandelsplinter)
1spskflormelis
2dlkirsebærsauce
Tilberedning
Del æggene i to skåle - en til blommerne og en til hviderne. Hviderne piskes stive.
2 æg
Rør risengrøden med æggeblomme, hvedemel, sukker, vaniljesukker og kardemomme.
500 g risengrød, 50 g hvedemel, 1 spsk sukker, 1 tsk vaniljesukker, 1 tsk kardemomme
Rør mælken ind i massen til du får en konsistens som en tyk havregrød.
2 spsk mælk
Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt ind i dejen, så du ikke slår luften ud af den.
Smelt lidt smør på en stegepande og sæt klatter af dejen på panden med en spiseske. Steg dem ved middelhøj varme i 2-3 minutter på hver side til de er fint gyldne og færdigstegte.
50 g smør
Server klatkagerne lune med et drys flormelis, mandelflager og evt lidt kirsebærsauce.