Kartoffelsalat med ærter, grønne asparges og sennepsdressing
Antal 8personer
Ingredients
1kgkogte kolde kartofler skåret i skiver
1bundtgrønne asparges
150gramfriskbælgede ærter
50gramsaltede mandler
Lidtfriske krydderurter til pynt
1håndfuldfriske salatblade - feldsalat, spinat eller som her, hvor jeg har brugt rød krølsalat lige fra køkkenhaven.
Dressing:
1dlgod mayonnaise
2spskgrov sennep
1spskhonning - jeg har brugt min honning tilsat citron og rosmarin (se opskrift i et tidligere opslag)
1-2spskfrisk citronsaft
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Det er en rigtig god ide at koge kartoflerne dagen i forvejen. De skal koges i godt saltet vand og kun så de lige netop er møre. Hæld straks vandet fra.
Skær de kogte kolde kartofler i skiver og læg dem over i en stor skål
Bræk de nederste ender af de grønne asparges og skær dem i mindre stykker.Læg dem ned i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 4-5 minutter alt efter tykkelse. Hæld vandet fra og skyld dem i iskoldt vand. De skal stadig have bid.Dryp dem godt af og læg halvdelen over i skålen til kartoflerne. Resten skal bruges til pynt.
Bælg ærterne og læg halvdelen over til kartoflerne. Resten bruges til pynt.
Rør dressingen sammen og hæld halvdelen af dressingen over kartoflerne. Vend godt rundt.Pynt kartoffelsalaten med de resterende grønne asparges, ærter, friske krydderurter og grofthakkede salte mandler.
Server resten af dressingen i en lille skål ved siden af kartoffelsalaten.Så kan i selv tilføje ekstra dressing efter behov.
Rigtig god fornøjelse!
Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.