Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Kartoffelmos
Antal
4
personer
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredients
1000
gram
kartofler der er egnet til mos
50
gram
smør ved stuetemperatur
1 - 1.50
dl
mælk
(Alternativt piskefløde)
Lidt
salt og friskkværnet peber
Kokkens noter
Skal det være ekstra lækkert, kan du bruge piskefløde i stedet for mælk
Tilberedning
Skræl kartoflerne og snit dem i mindre tern.
Kog dem i vand UDEN salt til de er helt møre.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne helt tørre.
Tilføj smør og mos kartoflerne let.
Tilføj mælk (eller piskefløde) lidt efter lidt og pisk med piskeris eller elpisker indtil mosen får en cremet og luftig konsistens.
Krydr med salt og friskkværnet peber inden kartoffelmosen serveres.