evtusødet kakaopulver(hvis du ønsker chokoladeglasur)
Tilberedning
Varm mælken op til den er lillefingervarm. Hæld den i røreskålen og opløs gæren heri.
2 dl mælk, 50 g gær
Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt og rør det sammen inden hvedemelet tilsættes lidt ad gangen imens røremaskinen kører.
50 g sukker, 1 tsk fint salt, 1 tsk kardemomme, Evt 1 tsk vaniljesukker, Ca 550 g hvedemel, 2 æg
Tilsæt nu det bløde smør lidt ad gangen.
100 g blødt smør
Ælt dejen til den er smidig og glat.
Dæk skålen til og lad den hæve et lunt sted i 1 ½ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord (brug så lidt mel som muligt) og rul den ud i et rektangel på ca 30 x 50 cm.
Rør det bløde smør med brun farin og smør det ud på dejen med en dejskraber.
200 g blødt smør, 200 g brun farin, 2 spsk stødt kanel
Rul dejen og skær den skiver på 3 cm. Bøj enden af dejen ind under kanelsneglen, så remoncen ikke løber ud under bagning og læg dem over i en bradepande beklædt med bagepapir.
Dæk bradepanden til og stil den til efterhævning i 30 minutter et lunt sted.
Tænd ovnen på 200 grader (over- og undervarme).
Pisk ægget og pensl kanelsneglene inden de bages i midten af ovnen i ca 20 minutter. De skal være helt gennembagte og flot gyldne på overfladen.
1 æg
Lav glasur ved at røre flormelis med en lille smule kogende vand indtil du opnår den ønskede konsistens. Vil du lave nogle med chokoladeglasur tilsættes lidt usødet kakaopulver.
Lad kanelsneglene køle helt af inden de pyntes med glasur.
Kanelsneglene smager bare bedst samme dag, som de er bagt. Men de kan fryses, både før og efter bagning. Hvis du fryser dem efter bagning, så bliver resultatet bedst hvis de fryses, mens de stadig er en smule lune. Fryser du dem ubagte, skal det være efter de er formet til snegle, men inden de efterhæver. Når de tages op af fryseren skal de sættes på en bageplade med bagepapir, tø op og efterhæve 1 1/2 time inden de bages.