600gfriske jordbær(alternativ blåbær, brombær og eller hindbær)
evt.små mynteblade(eller hyldeblomster)
Tilberedning
Mazarinbund:
Tænd ovnen på 180℃ varmluft
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
500 g marcipan
Pisk den revne marcipan med blødt smør og sukker til en lys og luftig masse.
400 g smør (stuetempereret), 500 g sukker
Tilføj et æg ad gangen og pisk dem ind i marcipanmassen.
10 æg str M/L
Vend hvedemel ind i dejen.
175 g hvedemel
Fór en bradepande med bagepapir og hæld dejen ud i bradepanden.
Bag mazarinbunden i midten af ovnen i ca 25 minutter til den er gylden og gennembagt. Tjek med en kødnål eller tandstik - der må ikke hænge dej ved.
Hak chokoladen fint.
200 g mørk chokolade
Lad kagen køle af et par minutter og fordel så chokoladen henover. Efter et kort øjeblik smelter chokoladen og den kan smøres ud i et jævnt lag med en kniv.
Lad kagen køle helt af.
Mascarponecreme:
Pisk mascarpone med piskefløde, vaniljesukker og flormelis til det tykner. Pas på med at piske for længe, så vil cremen nemlig skille.
500 g mascarpone, 2 ½ dl piskefløde, 2 tsk vaniljesukker, 100 g flormelis
Klargøring af jordbærkagen:
Fordel mascarponecremen på den helt kolde mazarinbund.
Skyl jordbærrene MED stilke på og lad dem tørre på et rent klæde inden de snittes i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
600 g friske jordbær
Fordel dem ovenpå mascarponecremen.
Slut evt af med at drysse lidt friske små mynteblade henover eller fine klaser hyldeblomster.