Italienske kødboller og spinat i cremet flødesauce
Antal 4personer
Ingredients
Til de italienske kødboller:
500gramhakket kylling
1håndfuldrevet mozzarella
4fedknust hvidløg
2tskPizza Seasoning fra EpicSpice eller andet italiensk krydderi
1håndfuldfriske krydderurter f.eks timian og bredbladet persille
Lidtsalt og friskkværnet peber
1stkæg
Olie/smør til at stege i
Til spinatsaucen:
4fedhvidløg skåret i tynde skiver
1stkgult løg - fintsnittet
150gramsoltørrede tomater skåret i mindre stykker
2håndfuldefrisk spinat - grundigt skyllet og duppet tørre
1-1.5dlgrøntsagsbouillon
3dlfløde eller madlavningsfløde
1håndfuldfriskrevet parmesanost
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Forslag til tilbehør:
Løse ris, pasta, kartofler, kartoffelmos, quinoa, blomkåls- eller broccoliris.
Tilberedning
Rør den hakkede kylling sammen med æg, revet mozzarella, knust hvidløg og italienske krydderier grundigt sammen.
Varm olie og/eller smør i en pande. Form middelstore kødboller der steges på panden til de er gennemstegte. Løft dem herefter over på en tallerken imens du laver saucen. Dæk dem til, så de holder sig varme.Panden skal IKKE vaskes af.
Tilføj efter behov lidt ekstra smør/olie til panden og sauter løg og hvidløg til løgene er klare.
Snit de soltørrede tomater i mindre stykker og tilføj dem. Lad dem sautere med et minuts tid inden du tilføjer bouillon og fløde/madlavningsfløde.
Kog saucen lidt ind og tilføj så parmesanosten. Rør rundt så den fordeles i saucen og lad saucen simre indtil den opnår en cremet konsistens.
Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og tilføj spinaten. Vend den rundt til spinaten falder sammen.
Læg kødbollerne ned i den varme sauce og server med løse ris, pasta, kogte kartofler, kartoffelmos eller quinoa.Vil du spare på kulhydraterne kan du i stedet servere med blomkåls- eller broccoliris.