Skyl risene grundigt i rindende koldt vand indtil vandet blir helt klart.
2.5 dl langkornede ris
Pil og snit rødløg i 8 både og knus hvidløgsfeddene.
1 stort rødløg delt i 8 både, 3-4 hvidløgsfed
Fjern kerner og snit peberfrugt i tern.
1 stor rød peberfrugt skåret i tern
Er der sten i de sorte oliven fjernes de.
1 håndfuld sorte kalamataoliven uden sten
Snit de soltørrede tomater i mindre stykker.
1 håndfuld soltørrede tomater
Tilberedning:
Varm ovnen op til 200℃ alm. ovn. Har du ikke en stegegryde eller en stor pande, der kan gå i ovnen, kan du sagtens færdiggøre retten på komfuret i stedet for i ovnen. Du skal så blot holde øje med at retten ikke koger tør og evt justere med ekstra bouillon.
Varm lidt olivenolie op i din stegegryde og steg kyllingebrysterne 3-4 minutter på hver side, så de får en fin og brun stegeskorpe. Krydr med salt og friskkværnet peber. De skal ikke gennemsteges, da de senere skal i ovnen sammen med resten af retten. Læg dem over på en tallerken.
4 kyllingebryst, olivenolie til stegning, salt, friskkværnet peber
Sauter nu løg, hvidløg og rød peber i 3-4 minutter
Tilsæt de soltørrede tomater, sorte oliven, persille, krydderier og ris/blomkålsris. Rør godt rundt også i bunden, så eventuelle stegerester fra kyllingerne osv kommer fri. Der sidder masser af god smag i stegeresterne og de er med til at give smag til gryderetten.
Vend kyllingestykkerne og dæk stegegryden med låg eller et stykke staniol.
Sæt stegegryden ind i den varme ovn i ca 40 minutter - eller lad retten koge færdig på komfuret. Færdiggør du retten på komfuret skal du røre i den med jævne mellemrum og holde øje med at den ikke koger tør og dermed brænder på. Juster evt med lidt ekstra bouillon uden at den bliver helt våd.
Når risene er helt møre fjerner du låg/staniol. Har du brugt kylling med skind, kan du tænde for ovnens grill-funktion, så kyllingeskindet blir sprødt og lækkert. Bruger du kyllingebryst springer du den del over.
Lad retten stå og trække (som når du koger almindelige ris). Den skal være fugtig uden at svømme i væde.
Drys ved servering lidt fintsnittet bredbladet persille henover. Stil gerne en lille skål med ekstra fintsnittet persille ind samt en humpel god parmesan og et lille rivejern med ind på bordet, så alle selv kan forsyne sig.