1bundtfriske gulerødder - gerne med top (ca 400 gram)
Marinade til de honningbagte gulerødder:
2spskolivenolie
1spskflydende honning(Alternativ: Hvis du har lavet min opskrift på honning med citron og rosmarin kan du bruge den i denne opskrift. Jeg har lagt et link ind til opskriften nedenfor.)
2fedknust hvidløg
½spskfintsnittet frisk rosmarin
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Til servering:
2spskkimchi (fermenterede grøntsager)
1portion peanutdressing
1spsksesamfrø
Til peanutdressing:
1fedknust hvidløg
1spskpeanutbutter
1spsksoyasauce
2spskvand
Tilberedning
Varm ovnen op til 200 grader
Skrub gulerødderne grundigt og skær den øverste del af toppen af. Den gemmes og kan bruges enten som pynt eller som en dejlig pesto.
Læg gulerødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk den grønne top med staniol, så de ikke brændes af.
Pensl gulerødderne med det meste af marinaden og sæt pladen ind i den varme ovn ca 30 minutter.
Lav imens peanutdressingen:
I en lille gryde varmes ingredienserne op og røres sammen - tilsæt om nødvendigt, hvis dressingen ønskes mere flydende. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
Rist sesamfrøene på en tør pande
Læg gulerodstoppene som bund på et serveringsfad og fordel de bagte gulerødder overpå.Læg et par spsk kimchi (fermenterede grøntsager) henover og den stadigt lune peanutdressing.
Pynt med de ristede sesamfrø og ønsker du lidt ekstra spice, smager det dejligt med små skiver rød chili.
Server omgående og stil evt lidt ekstra peanutdressing og kimchi ind sammen med.Vil du bruge retten som et selvstændigt måltid, så server gerne lidt lækkert brød sammen med.