Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Hjemmelavet pizzasauce
Antal
1
portion
Tilb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
15
minutter
min
Ingredients
1
dåse
flåede, hakkede tomater af god kvalitet
2
spsk
tomatkoncentrat
1-2
fed
hvidløg - knuste
½
tsk
tørret basilikum
(Har du friske krydderurter bruger du naturligvis dem)
½
tsk
tørret oregano
½
tsk
tørret timian
2
spsk
olivenolie
Evt 1
tsk
sukker
(Kan udelades, men gir en rundere smag til tomatsaucen)
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
Kokkens noter
Majs tips til opskriften:
Brug friske ingredienser
: Hvis du har adgang til friske krydderurter, så brug dem i stedet for tørrede. De tilføjer en mere levende smag.
Langsom simring
: Lad saucen simre langsomt for at udvikle smagene. Jo længere tid, desto bedre.
Smag til undervejs
: Juster krydderierne efter smag undervejs. Tomater varierer i smag, så det er vigtigt at smage til med salt, peber og sukker.
Opbevaring
: Lav en stor portion og opbevar den i køleskabet eller fryseren. Så har du altid hjemmelavet pizzasauce klar til brug.
Tilberedning
Alle ingredienser kommes i en gryde og koges igennem under svag varme i 10 minutter og gerne længere, hvis du har tid.
1 dåse flåede, hakkede tomater af god kvalitet,
2 spsk tomatkoncentrat,
1-2 fed hvidløg - knuste,
1/2 tsk tørret basilikum,
1/2 tsk tørret oregano,
1/2 tsk tørret timian,
2 spsk olivenolie,
Evt 1 tsk sukker
Smag pizzasaucen til med salt og friskkværnet peber.
salt,
friskkværnet peber