Opløs gæren i vandet og rør herefter melet i lidt ad gangen.Først når alt melet er tilsat, kommer du saltet i.
Lad maskinen køre indtil dejen slipper skålens kanter. Det tager ca 10-15 minutter.
Hæld dejen over i en hæveskål smurt med lidt olie og lad dejen starte hævningen på køkkenbordet 30 minutter inden den sættes på køl i minimum 8 timer.
Tag dejen ud af køleskabet en halv times tid inden du bager med den, så den ikke er iskold.Varm imens ovnen op til 220 grader varmluft.Overvej at bage håndværkerne på bagesten. I så fald skal den sættes ind og varmes med op i minimum 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en dejskraber til at dele dejen i 10 nogenlunde lige store stykker. De må gerne være lidt rustikke.Føles dejen meget klistret, kan du i stedet sætte dejen over på bagepapir med en våd ske. Tip: Når jeg bager på bagesten, sætter jeg brødene over på hver deres lille stykke bagepapir. På den måde er det meget lettere at flytte dem over på den brandvarme bagesten uden at brænde fingrene - og det samme, når de skal ud af ovnen igen.
Drys med blå birkes og lad dem efterhæve 15 minutter under et rent klæde.
Bag rundstykkerne i midten af ovnen i 15-18 minutter til det er gyldne og sprøde.Tip: Brug gerne dampfunktion, hvis du har sådan en på din ovn eller sæt en lille bradepande med kogende vand ind i bunden af ovnen. På den måde opnår du samme dampeffekt, der gir ekstra lækkert brød.
Tag de friskbagte rundstykker ud af ovnen og lad dem køle en smule af inden de serveres.
Opskriften på håndværkere er fryseegnet.Tag rundstykkerne ud af fryseren og lad dem tø op på køkkenbordet inden de varmes i ovnen ved 200 grader eller på brødristeren.Tip: For at give dem sprødheden tilbage, kan du sprøjte dem med en smule vand fra en vandforstøver.