Riv de økologiske citroner fint og skær dem herefter i halve eller kvarte.
2 økologiske citroner
Hak hvidløgsfed og timian eller rosmarin fint.
5 fed hvidløg, frisk timian eller rosmarin
Rør smør med 1 spsk fintsnittet citronskal, hvidløg og friske krydderurter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
25 g blødt smør, salt, peber
Skyl kyllingen grundigt ind- og udvendigt og fjern fjer og urenheder. Dup den tør med køkkenpapir og snit spidserne af kyllingevingerne.
hel kylling
Masser kyllingen grundigt med kryddersmørret både udvendigt og indvendigt. Fyld den med citronerne.
Tænd ovnen på 180 ℃ (varmluft) eller 200 ℃ (over- og undervarme)
Tilberedning:
Læg kyllingen i en lille bradepande med brystet nedad og sæt den ind på midterste ribbe i den kolde ovn i 25 minutter.
Vend kyllingen om, så brystet nu er opad og steg videre i 25-30 minutter til kyllingen er gennemstegt. Prik evt med en kødnål i låret, hvor saften skal være klar. Bruger du stegetermometer skal det viser 75 ℃
Løft kyllingen over på et skærebræt og lad den hvile 15 minutter inden du skærer den. På den måde bevares saften i kyllingen.
Sådan laver du sovs af stegesky fra kyllingen:
Imens kyllingen hviler, kan du lave en dejlig brun sovs af stegeresterne. Har stegeresterne sat sig på bunden af bradepanden, kan du tilføje en smule kogende vand og skrabe dem fri.
3 dl stegesky fra kyllingen
Si stegesky over i en lille gryde, kog det op og tilføj fløden.
2 dl fløde eller mælk
Rør Maizena med en smule vand og jævn sovsen til den opnår den ønskede konsistens. Husk at lade sovsen koge godt igennem, så Maizena'en får lov at virke og tilføj kun lidt ad gangen, så sovsen ikke blir for tyk.
Maizena
Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og ribsgelé. Ønsker du en sovs med brun farve, tilføjer du et par dråber kulør, men husk at sovs til kylling gerne må være til den lyse side.