250grambrun farin(Alternativt: Rørsukker eller muscovadosukker)
250gramblødt smør(Alternativt: 3 dl rapsolie)
300gramgulerødder - fintrevne
300gramhvedemel
3tskstødt kanel
1tskstødt ingefær
3tskbagepulver
Evt. 2dlrosiner
Evt. 2dlvalnødder - grofthakkede
Flødeostecreme:
300gramflødeost naturel
100gramflormelis
2tskcitronsaft
2tskøkologisk citron - fintrevet
Kokkens noter
Tips til opskriften:Hvis du ønsker en mere svampet og blød krumme på kagen, kan du udskifte det bløde smør med en smagsneutral olie som f.eks. rapsolie. Kagen holder sig også blødere i længere tid, når der anvendes olie.Ønsker du en mere fyldig og luksuriøs variant af gulerodskagen, kan du tilføje følgende til dejen sammen med de revne gulerødder.
2 dl rosiner
2 dl valnøddekerner - grofthakkede
Bryder du dig ikke om smagen af citron og leder efter en mere sød ostecreme, kan du udelade citron og citronskal og i stedet tilføje:
1 tsk vaniljesukker
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme
Pisk æg, blødt smør og brun farin grundigt sammen.
Skræl og riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
Bland i en skål hvedemel, stødt kanel, stødt ingefær og bagepulver sammen.
Vend først de fintrevne gulerødder i smørblandingen og vend herefter melet i så alt er blandet godt sammen.
Fordel dejen i en springform på 26 cm eller firkantet form på 20 x 30 cm der er foret med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen i ca 45 minutter, hvor du med en gaffel eller kødnål prikker kagen i midten. Er der dej på, skal kagen bage i længere tid.
Tag den færdigbagte kage ud af ovnen og stil den til afkøling på en bagerist.Det er vigtigt, at kagen er helt afkølet inden på smører ostecremen på!
Lav imens flødeostecremen klar:Pisk flødeosten grundigt sammen med flormelis, citronskal og citronsaft til en let og luftig flødeostecreme.