Opløs gæren og surdejen (som du kan udelade, hvis du ikke har surdej) i vandet.
Tilsæt olie, salt og melet lidt efter lidt
Ælt dejen smidig og glat (jeg bruger en røremaskine)
Tilføj dine smagsgivere - se ideer ovenfor.Jeg brugte i dejen soltørrede tomater (finthakkede) og sorte oliven (finthakkede)
Dæk dejen til med et rent klæde og lad den hæve 1 times tid til den er dobbelt størrelse
Drys lidt mel ud på bordet, hæld dejen ud og del dejen i 5 lige store stykker, der igen deles i 5, så du får 25 mindre stykker dej. Du kan også veje hele dejklumpen og dele med 25 og veje hver enkelt dejklump. Egentlig kan jeg bedst li grissini lidt rustikke, så de må gerne være lidt forskellige. Alligevel er deres størrelse lidt vigtig, så de får en ens bagetid.
Rul hver dejklump til en lang pølse, der lægges over på en bageplade beklædt med bagepapir
Pensl med vand og drys med fintsnittet rosmarin eller timian - eller lidt flagesalt alt efter smag og behag. Jeg bruger altid frisk rosmarin.
Tænd for ovnen på 200 grader (alm ovn) og lad dine grissini hæve lidt imens ovnen varmer op
Sæt en plade ind i ovnen ad gangen, med mindre du bruger varmluft (husk i så fald at sænke temperaturen til omkring 180 grader)
Bag dem i ca 15 minutter eller indtil de er gyldenbrune på overfladen. Husk at grissini IKKE skal være mørke!
Lad dine grissini køle helt af på en bagerist inden du opbevarer dem i en lufttæt beholder.TIP: Grissini holder sig bedst, hvis du bager dem uden oliven, parmesan og soltørrede tomater, der gør dem en smule blødere. Nøjes du med at drysse dem med flagesalt eller friske krydderurter, blir de mere sprøde og holder sig længere.Du kan dog altid putte dem en tur i ovnen eller på brødristeren, hvor de hurtigt blir fint sprøde igen.