Focaccia med ost, kartofler og karamelliserede rødløg
Antal 1brød
Ingredients
Til dejen:
350gramlunkent vand
3tsktørgær (Ved koldhævning skal der kun tilsættes 1.5 tsk tørgær)
1spskflydende honning
500gramhvedemel med højt proteinindhold fx manitobamel
1tskfint salt
3spskolivenolie
Til topping:
100gramrevet ost - jeg brugte Gouda
½dl olivenolie til at stege i OG som dryp på dejen
2storerødløg skåret i tynde både
1spsksmør til karamelliseringen
2tsksukker til karamelliseringen
2stkkartofler skåret i papirstynde skiver (behold gerne skrællen på)
2-3kvistefrisk rosmarin
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Evt lidtPizzakrydderi hvis du ønsker lidt ekstra spice(Jeg bruger Pizza Seasoning fra @EpicSpice)
Tilberedning
Sådan laver du dejen:
Rør vand, tørgær, honning og mel grundigt sammen og lad dejen hvile 30 minutter inden du tilsætter olivenolie og salt.Sæt hastigheden op (læg gerne en hånd på maskinen) og lad den køre dejen fri fra skålens kanter.Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted i 3 timer.
Sådan klargør du toppingen:
Steg rødløgene i lidt olivenolie til de er klare og begynder at tage farve. Så tilføjer du en klat smør og der drysses lidt sukker henover og de steges videre indtil sukkeret karamelliserer. Det er vigtigt at der røres meget, da de ellers risikerer at brænde på.
Riv osten på den grove side af rivejernet og skær kartoflerne i papirstynde skiver.
Sådan laver du brødet:
Alt efter hvor tykt du ønsker det færdige brød, vælger du en lille eller stor bradepande, lægger bagepapir ned i den og drypper papiret med olivenolie.
Hæld forsigtigt dejen ned i bradepanden og løft enderne ind over hinanden så det formet som et aflangt brød og vend det rundt, så samlingerne ligger nedad.Dæk det til og sæt det igen til hævning et lunt sted i 30-60 minutter.
Har dejen ikke af sig selv fordelt sig i bradepanden, trækker du det forsigtigt i form. Dryp lidt olivenolie henover og tryk med fingerspidserne små huller i dejen.
Fordel først den revne ost og dernæst de karamelliserede rødløg henover dejen og slut af med et lag kartoffelskiver.
Krydr med flagesalt og friskkværnet peber og dryp lidt olivenolie henover. Med fingrene smøres lidt af olivenolien ud på kartoffelskiverne, så de ikke brænder på.Tip: Bruger du frisk rosmarin, så dryp lidt olivenolie ud på fingrene og masser olien ind i i rosmarinen, så den ikke brænder på under bagning.
Bag focacciabrødet ved 225 grader alm ovn på nederste ovnribbe i ca 20-30 minutter alt efter, hvilken bradepande du vælger. Jo højere brød, jo længere bagetid. Tjekt ved at bake brødet under bunden. Det skal lyde hult.Tip: Vil du gerne have mere farve på oversiden af dit brød, så flyt bradepanden op på midterste ribbe de sidste 10 minutter af bagetiden.
Lad brødet køle en smule af og server det så lunt evt sammen med en dejlig salat