Evt 1-2stkforårsløg - skåret i tynde ringe (hold den grønne del tilbage og brug den som drys på de færdigbagte flammkuchen)
Lidtfrisk eller tørret timian eller oregano som drys på den færdige flammkuchen
Tilberedning
Tænd ovnen på 250 grader (over og under varme) og sæt en pizzasten/plade med ind i ovnen.Bruger du en jernplade eller bagestål sættes det ind 45 minutter før bagning. Ellers opnåes ikke den høje temperatur som er nødvendig for et godt bageresultat.
Sådan laver du dejen til flammkuchen:
Vand og halvdelen af pizzamelet røres sammen, hvorefter resten af melet røres i sammen med friskrevet muskatnød, flagesalt og bagepulver.
Sørg for at ælte dejen grundigt igennem, så den er glat og blank – gerne i 10 minutter på røremaskine.
Læg dejen ud på en meldrysset bord og del den i 4 nogenlunde lige store stykker. Lad dem hvile i 30 minutter imens ovnen varmer ordenligt op og du klargør fyldet.
Sådan samler du din flammkuchen:
Rør creme fraiche med friskrevet muskat, flagesalt og friskkværnet peber. Smag på den og juster med ekstra muskat osv om nødvendigt.
Pil løgene, skær dem i halve og herefter i tynde skiver.
Rul dejen meget tyndt ud, smør den med creme fraicheblandingen og fordel mozzarella, *løg og pepperonipølse ovenpå.*Bruger du forårsløg, så hold den grønne del tilbage og brug dem som drys på de færdigbagte flammkuchen.
Sæt en flammkuchen ind på den varme bagesten og bag den i ca 10 minutter eller indtil bunden er sprød og gylden.
Tag den færdigbagte flammkuchen ud og drys med den grønne del fra forårsløgene og timian eller oregano og server straks.