Majs tips til opskriften:Jeg bruger en kombination af bagepulver og natron i opskriften. Det gir nemlig den helt rigtige konsistens og farve. Har du ikke natron, kan du udskifte den med ekstra bagepulver.Jeg bager cookies ved over- og undervarme fremfor varmluft. Det synes jeg gir de sprødeste småkager. Husk at bage en plade ad gangen og på midterste ovnrille.
Tilberedning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200℃ (over- og undervarme)
Pisk smør, brun farin, sukker, vaniljesukker og æg godt sammen.
150 g blødt smør, 125 g rå rørsukker eller muscovadosukker, 125 g brun farin
Bland hvedemel, cacao, bagepulver, natron og flagesalt i en anden skål og tilsæt det dejen lidt efter lidt.
50 g cacao, 250 g hvedemel, ½ tsk bagepulver, 1/2 tsk flagesalt
Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
200 g mørk chokolade
Sæt dejklatter af på bageplade beklædt med bagepapir. tryk dem lidt ned og sørg for at der er lidt plads imellem dem, da de flyder ud under bagning.
Bag dem ca 10 minutter og tag dem ud af ovnen. Kanten skal være sprød og midten stadig lidt blød, så har de den helt rigtige konsistens.Cookies er meget bløde lige når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde, når de afkøles.
Lad dem stå et par minutter på bagepladen iden de flyttes over på en bagerist, hvor de afkøles helt.