Varm mælken op til den er lillefingervarm og rør gæren ud i mælken.
2.5 dl mælk, 25 g gær
Skær smørret ud i firkanter.
75 g blødt smør
Tilsæt sukker, kardemomme og æg og rør det ud i mælkeblandingen.
25 g sukker, 1 tsk kardemomme, 1 æg
Rør hvedemelet i lidt ad gangen og tilsæt tilsidst saltet.
Ca 500 g hvedemel, ½ tsk salt
Når al hvedemel er arbejdet godt ind i dejen tilsættes smør og dejen æltes blank og elastisk.
Hak chokoladen groft og ælt den ind i dejen.
100 g mørk chokolade
Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den op i 12 nogenlunde lige store stykker, der strammes op til boller.
Sæt bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted 1 time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader (varmluft) i 12-14 minutter til de er gennembagte og har en flot gylden overflade.Vil du pynte bollerne med nøddeflager drysser det over når du har penslet bollerne med sammenpisket æg.
1 æg, evt nøddeflager
Lad bollerne køle af på en bagerist. Chokoladeboller opbevares i en pose ved stuetemperatur eller fryses ned.