½tskvaniljepulver (du kan også bruge korn fra 1/2 stang vanilje)
1håndfuldsmuttede mandler - grofthakkede eller som splinter
2-2.5dlpiskefløde - pisket til flødekum
Kirsebærsauce evt en sukkerfri variant
Tilberedning
Bland chiafrø og plantemælken aftenen forinden og stil den tildækket i køleskabet.
Næste dag pisker du fløden til let skum, smutter mandlerne og hakker dem groft eller anvender mandelsplinter.
Smag chiagrøden til med dit foretrukne sødemiddel og vanilje.
Vend derefter de grofthakkede mandler/mandelsplinter i og vend tilsidst med løs hånd flødeskummet i, så luften ikke slåes ud af skummet.
Stil den på køl indtil den skal serveres.
Server gerne i små fine glas, hvor du starter med at lægge en skefuld kirsebærsauce i bunden, herefter et par skefulde chia a la mande og så igen lidt kirsebær og mandelsplinter på toppen.Stil den resterende sauce med ind på bordet i en fin skål eller kande, så alle selv kan forsyne sig med ekstra kirsebærsauce.