2dåsermajs (ca 300 gram) tag evt lidt fra til pynt
1dåsekokosmælk - fuldfed (400 ml)(Alternativt kan du bruge fløde)
4-6dlgrøntsagsbouillon alt efter hvor tyk suppen ønskes(4 dl vand plus 1.5 tsk grøntsagsbouillon)
1tsktørret timian
1tskstødt spidskommen
Evtlidtchiliflager
Forslag til topping:
1håndfuldtørristede mandelflager
Lidtbagt blomkål
Lidtfriske timianblade
Lidtfriskkværnet peber
Evtlidtsprødstegt parmaskinke eller bacon
Evtlidtparmesan-spåner (parmesan skåret med en ostehøvl)
Lidtolivenolie der dryppes forsigtigt henover suppen
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 grader
Læg det skiveskårede blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir og dryp med olivenolie.Sæt den ind i den varme ovn i ca 20-25 minutter (jo tyndere skiver jo kortere bagetid). Når blomkålen er gyldenbrun på kanterne og gennembagt tages den ud af ovnen.Lav imens resten af suppen klar.
Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og sauter først løg til de er klare og tilsæt hefter hvidløg, der sauteres med et minuts tid. De skal IKKE tage farve.
Tilsæt majskorn, kokosmælk, grøntsagsbouillon og krydderier og lad det koge stille og roligt indtil blomkålen er klar.
Lav imens toppingen klar
Hæld suppen plus blomkålen over i et blenderglas (eller brug din stavblender) og blend suppen til den konsistens du ønsker.Husk at tage et par af de fineste blomkålsbuketter fra, hvis du ønsker at bruge dem som topping.
Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra krydderier efter behov.
Server suppen rygende varm i små skåle, som du pynter med lidt af den bagte blomkål, ristede mandelflager, frisk timian og friskkværnet peber.Tip: Du kan også riste lidt parmaskinke eller bacon som du bruger til topping. Du kan også vælge at servere den valgte topping i små skåle ved siden af, så holder den sig lettere sprød og lækker.