2håndfuldesprøde salatblade fx crisp, romaine eller lign.
150gærter(friske eller frosne)
1moden avocado
2forårsløg
½blokfetaost(eller PUCK-ost)
50ggræskarkerner
Evt. 30gpistacienødder (eller salte mandler)
½bundtpersille(bredbladet eller kruspersille)
½citron (saften heraf)
Sennepsdressing:
3spskolivenolie
1spskcitronsaft
1spskflydende honning f.eks. akaciehonning
1-2tsksennep(jeg bruger grov sennep)
½bundtpersille (meget fintsnittet)
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
Cremet sennepsdressing:
2dlcreme fraiche(eller græsk yoghurt)
½bundtpersille (meget fintsnittet)
1-2tsksennep(jeg bruger grov sennep)
1-2tskcitronsaft(tilsmagning)
1tskflydende honning(tilsmagning)
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
Kokkens noter
Majs tips til opskriften:Det kan være svært at finde en avocado der er perfekt modnet og det er så frustrerende at komme hjem med en dyrtindkøbt avocado, der enten er umoden og smager af absolut ingenting eller værre endnu: En overmoden og brun avocado. Læs kapitlet længere nede i teksten, hvor jeg gir dig mine bedste tips til at vælge den perfekte avocado eller hvordan du selv kan modne den derhjemme.
Tilberedning
Blomkålssalaten:
Skær blomkålen i små buketter og hak dem fint med en kniv. Vil du have blomkålen helt fint som blomkålsris, kan du med fordel bruge en foodprocessor eller et rivejern.
1 lille blomkål på ca 500 g
Skyl salatbladene, dup dem tørre på et viskestykke og snit dem fint. Læg dem ned i skålen til blomkålen.
Bælg ærterne eller tø dem op.
150 g ærter
Skær avocadoen i tern og vend dem i citronsaft, så du undgår at de blir brune.
1 moden avocado, ½ citron (saften heraf)
Snit forårsløg i fine skiver og snit persillen groft.
2 forårsløg, ½ bundt persille
Skær fetaosten i tern.
½ blok fetaost
Rist græskarkerner og evt pistacienødder let på en tør pande, til de er gyldne.
50 g græskarkerner, Evt. 30 g pistacienødder
I en stor skål vendes blomkål, ærter, forårsløg og persille sammen.
Fordel avocado, fetaost og ristede nødder og kerner ovenpå.
Sennepsdressing:
Rør olivenolie med citronsaft, akaciehonning, sennep og meget fintsnittet persille. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Rør creme fraiche (eller græsk yoghurt) med meget fintsnittet persille, sennep, flydende honning og citronsaft. Smag til med salt og friskkværnet peber.