Skær blomkålen i små buketter og hak dem fint med en kniv. Vil du have blomkålen helt fint som blomkålsris, kan du med fordel bruge en foodprocessor eller et rivejern.
1 lille blomkål på ca 500 g
Bælg ærterne eller tø dem op.
150 g ærter
Skær avocadoen i tern og vend dem i citronsaft, så du undgår at de blir brune.
1 moden avocado, ½ citron (saften heraf)
Snit forårsløg i fine skiver og snit persillen groft.
2 forårsløg, ½ bundt persille
Skær fetaosten i tern.
½ blok fetaost
Rist græskarkerner og evt pistacienødder let på en tør pande, til de er gyldne.
50 g græskarkerner, Evt. 30 g pistacienødder
I en stor skål vendes blomkål, ærter, forårsløg og persille sammen.
Fordel avocado, fetaost og ristede nødder og kerner ovenpå.
Sennepsdressing:
Rør olivenolie med citronsaft, akaciehonning, sennep og meget fintsnittet persille. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Rør creme fraiche (eller græsk yoghurt) med meget fintsnittet persille, sennep, flydende honning og citronsaft. Smag til med salt og friskkværnet peber.