Start med at skære smør i tern og lade det ligge på køkkenbordet til det opnår stuetemperatur.
Varm mælken op til den blir lillefingervarm og hæld den over i en røreskål.
Rør gæren ud i den lune mælk.
Rør også æg, sukker, salt og kardemomme ud i mælken.
Nu begynder du at røre hvedemelet ud i mælkeblandingen. Lad røremaskinen køre indtil hvedemelet er arbejdet ind til en ensartet masse.
Nu tilføjer du smørret og lader maskinen køre indtil dejen er blank og smidig.
Dæk skålen til og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den op i 12 lige store stykker.
Form dem til 12 boller, der sættes over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve 30 minutter.
Varm imens ovnen op til 220 grader over- og undervarme.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem på midterste ovnrille i ca 10 minutter til bollerne er bagt igennem og overfladen er flot gyldenbrun.Tip: Færdigbagte boller skal lyde hule, når de bankes under bunden.
Sæt straks bollerne over på en bagerist og lad dem køle lidt af inden de serveres.Tip: Bamseboller er fryseegnede.