275gGulerødder rengjorte og skåret i mundrette stykker
300gKartofler el. søde kartofler skåret i mindre stykker eller både
LidtSpidskommen, sød paprika, flagesalt og friskkværnet peber
LidtOlivenolie til at vende grøntsagerne i(Vil du gerne spare på fedtstofferne, kan du med fordel bruge en airfryer)
Drys:
LidtHvide sesamfrø
LidtBredbladet persille
1portionGuacamole eller tzatziki (link til begge opskrifter nedenfor)
Tilberedning
Start ovnen op på 225 grader alm ovn eller forvarm din airfryer på grøntsagsprogrammet (det for rodfrugter)
Klargør alle grøntsager og del dem op, så rodfrugterne der har længere tilberedningstid adskilles fra de blødere f.eks. broccoli, snackpeber.
150 g Broccoli skåret i buketter, 150 g Rød snackpeber skåret i mindre stykker, 275 g Gulerødder rengjorte og skåret i mundrette stykker, 300 g Kartofler el. søde kartofler skåret i mindre stykker eller både
Vend dem i olivenolie og krydderier og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem 20-25 minutter.
Lidt Spidskommen, sød paprika, flagesalt og friskkværnet peber, Lidt Olivenolie til at vende grøntsagerne i
Når halvdelen af tilberedningstiden er gået tilsætter du broccolibuketter og snackpeber.
Bag det hele til grøntsagerne er gyldne og sprøde.
Fordel de færdige grøntsager på et stort fad og drys med hvide sesamfrø, frisk bredbladet persille og læg en stor spsk guacamole eller tzatziki midt på.
Lidt Hvide sesamfrø, Lidt Bredbladet persille, 1 portion Guacamole eller tzatziki (link til begge opskrifter nedenfor)
Server med ekstra dip, lækkert brød fx flûtes eller fladbrød.De bagte grøntsager fungerer også fint som tilbehør til både kylling og f.eks. indbagte rejer.