8mellemstoreblommer skåret i halve og stenene fjernes
3spskrørsukker(Alternativt: Muscovadosukker)
1stang vanilje (korn og den tomme skal bages med)(Alternativt: 1 stor tsk god vaniljesukker)
1stkøkologisk citron - fintrevet skal heraf
Evt 3-4spskmørk rom eller Amaretto
Crumble:
50gramhavregryn
50gram hvedemel
50gramrørsukker(Alternativt: Muscovadosukker)
3spskkokosmel
50gramsmør
1nip fint salt
Tilbehør:
8kuglergod vaniljeis - købt eller hjemmelavet(Alternativt: Flødeskum)
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
Sådan laver du crumble:
Bland sukker, vanilje og friskrevet citronskal og drys det over blommerne.
Fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den i ca
Bland alle tørre ingredienser og smuldre smørret med fingrene til du får en crumble.
Bag den sammen med blommerne i ca 10 minutter til crumblen er sprød og gylden. Tag den ud og lad den afkøle lidt inden servering.
Sådan laver du de bagte blommer:
Halver blommerne og fjern stenene og læg dem med skærefladen opad i et ildfast fad.
Bag dem i 10-20 minutter alt efter deres størrelse og sort.
Tag dem ud af den varme ovn og dryp evt med lidt mørk rom eller Amaretto.
Servering:
Server med en god vaniljeis - købt eller hjemmelavet enten som portionsanretning eller sæt det ildfaste fad med de bagte blommer ind på bordet med vaniljeisen og crumblen i en skål, så alle selv kan forsyne sig.