Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Æggekage
Antal
4
personer
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
25
minutter
min
Ingredients
8
æg
3
dl
mælk
(Minimælk eller sødmælk)
3
tsk
majsstivelse
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
Andet:
8
skiver
stegt flæsk
(eller bacon)
½
bundt
purløg
rugbrød
rødbeder
(tilbehør - kan udelades)
Kokkens noter
Note til opskriften:
Æggekage kan godt fryses, men frys den ned uden bacon/stegt flæsk og purløg.
Tilberedning
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Rør majsmel ud i mælken.
3 dl mælk,
3 tsk majsstivelse
Pisk æg grundigt med mælk og krydr med salt og friskkværnet peber.
8 æg,
salt,
friskkværnet peber
Smør panden med lidt smagsneutral olie eller smør og hæld blandingen i.
Bages i midten af ovnen i ca 15 minutter.
Den hæver en del langs kanterne, men vil falde lidt sammen når den kommer ud af ovnen.
Pynt æggekagen med stegt flæsk eller bacon og fintsnittet purløg. Server med godt rugbrød og rødbeder.
8 skiver stegt flæsk,
1/2 bundt purløg,
rugbrød,
rødbeder