Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og rør det smeltede og afkølede smør i.
2 æg, 200 g sukker
Bland hvedemel, stødt ingefær, bagepulver, vaniljesukker og hæld det igennem en sigte og ned i æggeblandingen.Rør det rundt uden at slå luften ud af dejen.
Snit det ene æble i små tern, der vendes ned i dejen.
1 æble skåret i tern
Smør formen grundigt med smør og hæld dejen ned i.Pynt med æbler skåret i tynde både og drys med stødt kanel blandet med rørsukker.
ekstra smør til at smøre springformen med, 2 stk æbler skåret i tynde både, 1 spsk sukker, 1 spsk stødt kanel
Bag ved 180 grader alm ovn i ca 40 minutter ved en høj kage. Prik med en kødnål el.lign for at tjekke at kagen har fået nok. Der må ikke hænge dejrester på. I så fald skal kagen have længere tid i ovnen. Oplever du at æblerne bliver for mørke, kan du lægge et stykke staniol henover.
Server med creme fraiche, letpisket flødeskum eller rørt vaniljeis.