LidtRester af kirsebærsauce eller anden syltetøj til servering
LidtFlormelis til drys
Tilberedning
Start med at tænde vaffeljernet. Det er vigtigt at jernet er varmet rigtig godt op inden du starter bagningen. Jeg bruger et gammelt (M)elissa hjertevaffeljern og jeg stiller temperaturen på 4 og bager vaflerne ca 3 minutter.
Rør risalamande, æg, hvedemel og krydderier godt sammen i en skål. Ønsker du smag af orange, kan du rive lidt af skallen fra en økologisk appelsin ned i massen.Tip: Jeg tilsætter i første omgang kun 1 1/2 dl hvedemel og vurderer herefter om der er behov for mere mel. Det er svært at angive et nøjagtigt mål, da risalamande laves meget forskelligt. Nogle bruger meget flødeskum hvor dejen så kan trække mere mel efterfølgende.Skulle det ske, at dejen bliver for tyk i konsistensen, kan du bare røre lidt mælk ind i den for at gøre den mere lind.
Pensl vaffeljernet med den smeltede smør. Hos mig, er det kun nødvendigt at pensle med smør ved den første vaffel. Måske er det også sådan hos dig, ellers må du pensle imellem vaflerne, så de ikke hænger fast.
Bag dem til de er gyldne - hos mig får de ca 3 minutter inden jeg forsigtigt åbner låget og tjekker.
Løsn dem forsigtigt med en gaffel og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt den ind i en 100 grader varm ovn, så de holder sig varme.Alternativt spiser i dem lige når de kommer ud af vaffeljernet - så er det bare allerbedst!
Drys de færdige vafler med lidt flormelis og server eventuelle rester af kirsebærsaucen til. Du kan tykne den ved at koge den op og jævne den med en lille smule kartoffelmel rørt op i lidt vand - men pas på den ikke bliver til grød.Du kan selvfølgelig også servere jordbærsyltetøj til lige som ved almindelige vafler.