3stkæg str. M/L (blommer for sig og hvider for sig)
4.5dlkærnemælk
Lidtsmeltet smør til at smøre æbleskivepanden med
Tilberedning
Start med at blande mel, rørsukker, natron, bagepulver, vanilje, kardemomme og den fintrevne appelsinskal sammen i en skål.
Rør kærnemælken og æggeblommerne ind i dejen, så den er jævn og fin.
Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål og vend dem forsigtigt i dejen. Pas på du ikke slår luften ud af dejen.
Varm æbleskivepanden op ved middel varme og pensel æbleskivepanden med lidt smeltet smør. TIP: Det er vigtigt at æbleskivepanden er godt gennemvarm ellers mislykkes den første pande altid og det er da ærgerligt. Modsat må panden heller ikke blive for varm, så brænder æbleskiverne på.
Fordel dejen i hullerne med en opøseske eller hæld dejen i en kande, hvis du bedre kan styre det på den måde.
Lad dejen stivne langs kanterne og når de begynder at tage farve, vendes de med en kødnål. Jeg vender mine flere gange under bagningen, så de får en fin gylden farve.
Løft dem med hjælp fra kødnålen over på et fad og hold dem varme imens næste portion bages.Jeg dækker dem med staniol og stiller dem ind i en 100 grader varm ovn. Så holder de sig lune uden at blive tørre og kedelige.
Husk altid at pensle med smør inden du hælder dejen i hullerne.
Drys med flormelis og server med syltetøj efter smag og behag.
Tip:Min mormor tilsatte altid små æblestykker og min mor sværgede til sveskefyld. Begge dele smager skønt, men hos os foretrækker vi dem uden fyld.Vil du gerne forsøge med fyld i dine æbleskiver er det ganske nemt. Du tilføjer en lille klat sveskemos eller æbletern (uden skræl) lige før du første gang vil vende æbleskiven.Min oplevelse er, at æbleskiverne skal bage en smule længere tid, når de tilsættes fyld. Især de rå æblestykker skal være helt små ellers får du et stykke råt æble i midten.