1dåsesorte bønner eller kidneybønner - skyllet og drænet
1tskstødt spidskommen
1spskSmoked spanish chorizo rub fra @EpicSpice(Alternativt: 1 tsk sød paprika og 1 tsk røget paprika)
1/2-1tskchipotle chili (alt efter hvor stærk du ønsker den)
1spskkarrypaste
1dåseflåede, hakkede tomater
Lidtfishsauce til at smage til med
½håndfuldfrisk bredbladet persille eller koriander - fintsnittet (som pynt ved servering)
1portion guacamole (som tilbehør ved servering)
1humpelparmesan samt et rivejern (som tilbehør ved servering)
Tilberedning
Start med at lave kødsaucen ved at varme olien op i en dyb pande. Sauter heri de fintsnittede løg og herefter hvidløg.
Tilføj karrypaste og krydderierne og lad dem sautere med indtil de dufter dejligt.
Herefter tilsætter du det hakkede kød (eller plantefars) og steger det godt igennem.
Tilføj de flåede, hakkede tomater og lad saucen simre nogle minutter inden du tilsætter majs og sorte bønner eller kieneybønner. Kog igennem og smag til.Vigtigt: Retten må endelig ikke være flydende - så al væde skal koges væk.
Juster med flagesalt, friskkværnet peber og fishsauce. Synes du retten skal være stærkere kan du fint tilsætte ekstra chipotle.
Bræk bladene af savoykålen og skyl dem under koldt ringende vand. Lad dem dryppe godt af.
Fyld dem med lidt af den krydrede oksekød, top med guacamole, fintsnittet bredbladet persille og riv lidt parmesan henover.TIP: undlad at fylde for meget i hver "skål", da de så bliver svære at spise uden at fyldet falder ud.
TIP: Du kan sagtens erstatte savoykål med f.eks. iceberg, der er lidt mere mild og børnevenlig i smagen.