1-2stkstegt(e) kyllingebryst - gerne velkrydret og stadig lunt
2-3håndfuldegrøn spidskål - meget fintsnittet
1-2håndfuldlilla spidskål - meget fintsnittet
1stkgul bede - skrællet
1stksprødt rødt æble
½håndfuldvalnøddekerner
1spsksesamfrø ristet på en tør pande
Lidtfriske topskud fra basilikum
Lidtfrisk citronsaft og frugtig olivenolie som dressing
Tilberedning
Skræl den gule bede og skær den i tynde skiver. Læg skiverne i iskoldt vand et kvarters tid imens du steger kyllingebrystet.
Start med at stege kyllingebrystet i en smule olivenolie. Krydr det godt med dine ynglingskrydderier, flagesalt og friskkværnet peber.Lad det hvile imens du laver salaten.
De meget fintsnittede spidskål lægges som bund på et salatfad.
Ovenpå fordeles i små grupper de tynde æbleskiver og fintsnittede gule beder.
Skær kyllingebrystet i skiver og læg det forsigtigt henover salten. Drys med ristede sesam henover.
Pynt salaten med friske topskud fra basilikum, valnøddekerner og dryp med frisk citronsaft og lidt frugtig olivenolie henover som eneste dressing.
TIP: Foretrækker du salaten vegetarisk, kan du fint undlade det stegte kyllingebryst. Server gerne lidt brød og smør ved siden af for ekstra mæthed.Rigtig god fornøjelse!