OBS: Kødet bør marineres dagen før, lægges i en plasticpose og stilles på køl.
2 - 2.5kgnakkefilet - afpudset
Rub til marinering:
1spskflagesalt
4spskbrun farin(Du kan også bruge rørsukker, men farin gir en dybere smag.)
3spsksød paprika(Du kan også bruge en let røget paprika)
1spskVinegar BBQ Rub fra @EpicSpice(Alternativt kan du bruge dit foretrukne barbequekrydderi eller all-round krydderi)
½spskcayennepeber(Kan udelades, hvis du ikke bryder dig om stærk mad)
½ spskspidskommen
Evt. ½spskmild chilipulver hvis du ønsker din rub ekstra stærk.(Bruger du vinegar BBQ Rub er der tilsat chili i blendet, så jeg vil anbefale at du udelader yderligere chili for at rubben ikke bliver for stærk.)
TIP:Lav evt lidt ekstra rub, som du kan bruge til at blande i det færdigestegte kød for ekstra smag.
Evt. ½flaskefærdig BBQ sauce til at blande i den færdige pulled pork
Tilberedning
Dagen før tilberedning:
Bland de forskellige krydderier til en tør rub.
Gnid kødet grundigt ind på alle flader, pak det ind og stil på køl natten over.TIP: Pulled pork bliver bare bedst, når du lader kødet marinere 12 timer. Men i en snæver vending, kan du gnide kødet grundigt ind og lade det stå en time eller to og så putte det på grillen eller i ovnen.
På dagen pakker du kødet ud og lægger det i en bradepande tilsat lidt vand, så det når en cm op på kødet. Det skal ikke svømme i vand, blot så det ikke brænder fast i bradepanden.
Sæt det ind i en 110 grader varm ovn (alm ovn) og lad den stå i 10-12 timer.Obs: Mål kernetemperaturen på kødet, der skal være 90 grader.
Tag kødet ud og træk det fra hinanden med to gafler og lad det trække i kødsaften i bradepanden. Drys evt lidt ekstra rub over og bland det hele grundigt inden du serverer det f.eks. sammen med en lækker spidskålsslaw eller en pulled pork burger