2stkbananskalotteløg - fintsnittet(Du kan også bruge helt alm gult løg (mellemstort) - fintsnittet)
2 storehåndfuldefriskrevet parmesan
2.5dlpiskefløde
3stkæggeblommer
Lidtflagesalt
Masser affriskkværnet sort peber
½håndfuldfriske basilikumsskud - fintsnittet (til pynt)(Du kan også bruge bredbladet persille)
Tilberedning
Start med at koge spaghetti'en så den kun lige er al dente. Dræn for vand (hold evt en smule vand tilbage, som du kan bruge, hvis retten bliver for "tør")og stil den til side, så den holder sig varm.
Start med at stege bacon gylden og sprød på en pande med høje kanter. Læg den over på en tallerken med fedtsugende papir, så den forbliver sprød.
Vask IKKE panden af for baconrester og fedt, men brug resterne til at sautere de fintsnittede skalotteløg (eller gult løg) indtil de er helt klare, men de skal ikke tage farve.
Tilføj nu piskefløden og lad saucen komme op på kogepunktet. Sænk varmen, så saucen kun lige simrer. Pisk æggeblommerne let og tilføj dem lidt efter lidt under konstant piskning.
Tilsæt osten og halvdelen af den sprøde bacon. Vend det hele godt rundt og smag til med salt (hvis det er nødvendigt) og MASSER af friskkværnet peber.
Vend nu den kogte og godt drænede pasta rundt i saucen sammen med halvdelen af de fintsnittede basilikumblade. Lad den varme godt igennem.TIP: Ønsker du mere sauce, kan du tilføje en lille smule af pastavandet. Men pas på den ikke bliver for tynd. Så kan saucen ikke hænge fast på pastaen og det ville være ærgerligt.
Lige inden servering drysser du en smule friskrevet parmesan, de sidste basilikumblade og friskkværnet peber henover - og så er den klar til at blive nydt!