1bakkeBrune markchampignoner eller andre svampe skåret i kvarte
1stkbagekartoffel skåret i papirstynde skiver
3stkhvidløg - fintsnittet
1stkmozzarella - revet i mindre stykker(Kan du få fat i Burrata kan du bruge den - det smager fantastisk)
2håndfuldefriskrevet ost f.eks. Gouda eller anden ost der egner sig til at smelte
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
LidtPizza seasoning eller andet pizzakrydderi
Lidtfrisk rosmarin og timian - fintsnittet
3spskbasilikumspesto
½stkcitron - fintrevet skal
Tilberedning
Start ovnen op i god tid ved højeste temperatur: Sæt samtidig bage- eller pizzastenen ind, så den bliver ordentlig varmet igennem inden du starter bagningen.
Rist svampene i smør og hvidløg og krydr med fintsnittet timian, flagesalt og friskkværnet peber. Lav imens resten af pizzaen klar.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, gerne i en lidt rustik form, så man kan se, at den er hjemmelavet. Læg den bagefter over på en meldrysset bagespade og fortsæt med toppingen herfra.
Smør basilikumspesto ud på pizzabunden og fordel papirstynde kartoffelskiver hen over hele bunden og top med rosmarin og lidt fintrevet citronskal. Dryp med lidt olivenolie og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
Sæt pizzen ind i ovnen og bag den ca 5 minutter til bunden har "sat sig". Tag herefter pizzaen ud igen og fordel de smørristede svampe og ostene henover.Sæt pizzaen tilbage i ovnen indtil osten er smeltet og kanterne er gyldne og bunden er sprød.TIP: Bruger du burrata i stedet for mozzarella, bør du vente med at lægge den på pizzaen til den er færdig i ovnen.
Tag pizzaen ud af ovnen og drys med frisk basilikum eller timian og lidt pizza seasoning. Server og NYD den!