600gramkyllingebryst skåret i mundrette stykker(Du kan også anvende inderfilet)
Marinaden:
4-5spskyoghurt naturel
3fedhvidløg - knust
2tskfrisk ingefær - fintrevet
2tskgaram masala krydderi
1tskstødt spidskommen
1tskgurkemeje
Evt ½tskchipotle chili
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Saucen:
4spskolivenolie
1stkstort gult løg - fintsnittet
2-3fedhvidløg - fintsnittet
2tskfrisk ingefær - fintrevet
1tskgaram masala
1tskstødt spidskommen
Lidtchipotle chili - pas på den ikke bliver for stærk
1dåseflåede tomater - 400 ml(Vil du undgå tomatstykkerne kan du bruge tomat passata)
2dlPiskefløde eller madlavningsfløde
1håndfuldbredbladet persille eller koriander - pynt ved servering
1håndfuldcashewnødder - pynt ved servering
Tilberedning
Marinering af kyllingen:
I en skål røres marinaden sammen. Smag den til og vend kyllingestykkerne rundt i blandingen, så alle sider bliver godt dækket.Dæk skålen til og stil på køl min. 30 minutter men meget gerne natten over. Jo længere tid du lader kyllingen marinere jo mere mør bliver den.
Varm 2 spsk olivenolie olie op i en pande med høje kanter og steg de marinerede kyllingestykker lidt ad gangen. De må gerne tage lidt farve, men behøver ikke gennemsteges, da de kommer ned i saucen senere. Tag dem op og stil dem til side imens du laver saucen i samme pande.
Saucen:
Varm 2 spsk olivenolie op og sauter først løgene indtil de er klare og tilsæt dernæst hvidløg og ingefær som gerne lige må sautere lidt med. Skrab bunden af panden ren for stegerester - de giver god smag til saucen.
Tilføj nu krydderierne og lad dem stege et kort øjeblik, så smagsstofferne frigives før du tilføjer de flåede tomater. Lad det småsimre 10 minutter indtil saucen er kogt lidt ind.Ønsker du en helt ensartet konsistens, kan du give saucen en tur med stavblenderen.
Rør piskefløden eller madlavningsfløden i saucen og smag den til. Juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
Tilføj kyllingestykkerne samt kødsaften i saucen, vend det rundt så kyllingen fordeles og lad det koge igennem indtil kyllingen er gennemstegt.
Pynt med bredbladet persille eller frisk koriander og en håndfuld cashewnødder
Server med ris, blomkålsris, lune naanbrød eller en dejlig salat.