Nip alle små tørrede ender af stikkelsbærrene og skyld dem herefter.
Put dem over i en gryde med sukker. Skrab kornene ud af vaniljestangen og put korn og den tomme skal med ned i gryden.
Tilføj en slat vand, så stikkelsbærrene ikke brænder på. Tænd for komfuret og bring bærrene i kog.
Når de koger, lægges der låg på og varmen sænkes - lad bærrene simre ved svag varme i 10-15 minutter indtil de er kogt lidt ud.
Smag på grøden - mangler den sukker, tilsættes den mængde du finder nødvendigt.Jeg foretrækker den lidt syrlig som et godt modspil til den fede fløde og søde pistaciekrokant.
Tag en smule af grøden op i en kop og rør den op med kartoffelmel. Rør den herefter ud i grøden. Det er meget vigtigt, at grøden IKKE koger længere.
Hæld den over i en skål til afkøling. Lav imens pistaciekrokanten.
Sådan laver du pistaciekrokant:
Smelt sukkeret på en pande indtil den bliver en lysebrun karamel. Pas godt på, for det går lynhurtigt, når først sukkeret begynder at smelte.
Tilføj pistacie-kernerne og lad dem riste med et kort øjeblik
Hæld dem over på et stykke bagepapir, hvor de køles helt af inden de hakkes groft.
Sådan laver du den letpiskede fløde:
Piskefløde, sukker og vanilje piskes til en let og luftig skum. Den skal endelig ikke piskes stiv, da den så mister sin cremede konsistens.