3stkkyllingebryst skåret i strimler eller inderfilet (ca 350 gram)
1ltrfritureolie
2dlhvedemel
1pakkePanko-rasp
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
2stkæg - letpiskede
Det skal du bruge til hot cheese dip:
1spsksmør
2tskhvedemel
1dlmælk
1håndfuldfriskrevet ost f.eks. en kombi af rød cheddar og parmesan eller Gouda
Lidtchipotle chili (smag saucen til og tilpas efter hvor stærk i ønsker dippen)
Evt lidtflagesalt og friskkværnet peber
Evt lidtfinthakkede jalapenos (hvis i ønsker dippen ekstra HOT)
Tilberedning
Sådan laver du kyllingenuggets:
Skær kyllingebrystet ud i strimler
Lav 3 dybe tallerkner: 1 med hvedemel, 1 med sammenpiskede æg, 1 med Panko-raspTIP: Har du ikke Panko-rasp kan du godt bruge en almindelig rasp. Panko gir bare ekstra sprødhed fordi den er meget grovere end den traditionelle rasp.
Varm olien op til ca 170-180 grader eller til det syder om et lille stykke kylling.
Vend nogle stykker af kyllingestrimlerne først i mel, så alle sider dækkes, derefter over i æggeblandingen og til sidst vendes de i Panko-raspen.
Læg dem en efter en ned i den varme olie. Pas på ikke at fylde for mange ned i olien, da de så "vokser sammen". Derudover sænkes temperaturen på olien.
Friter dem indtil de har en fin sprød og gyldenbrun overflade. Tag dem op med en hulske og lad dem ligge på et stykke køkkenpapir. Dæk dem med staniol, så de holder sig varme imens resten laves færdige.TIP: Lav en test på de første, så du kan se, om kyllingerne bliver gennemstegte. Kyllingekød skal ALTID gennemsteges.
Sådan laver du HOT cheese dip:
Smelt smørret i en tykbundet gryde
Tilsæt hvedemelet og rør det ud i smørret - lad det lige få lidt varme inden du lidt ad gangen rører mælken ind. Tilsæt så meget mælk, at du får en tyk, men lind mælkesauce.
Tilføj nu osten lidt ad gangen. Sænk gerne varmen, så saucen ikke brænder på og rør osten godt ind, så saucen får en fin og jævn konsistens.
Smag saucen til med chili, flagesalt og friskkværnet peber.TIP: Ønsker du en ekstra HOT dip, kan du tilsætte finthakkede jalapenos.
Servering:
Læg de færdige nuggets over på et serveringsfad eller bræt og hæld den varme ostesauce over i en skål. Server det hele rygende varmt - og nyd dem!