Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug lidt sukker til at fordele vaniljekornene, så de ikke klumper sammen i æggemassen.
Pisk nu æggeblommerne med rørsukker og vaniljekornene til en lys og tyk æggesnaps.
Pisk med lav hastighed mælken ind i æggesnapsen
Pisk fløden til en let flødeskum der vendes forsigtigt i ægge/mælkemassen
Hæld blandingen over i ismaskinen og start den på 1 time.Når isen er klar kan du hælde den over i en aflang beholder, som straks puttes i fryseren.Tag isen ud og lad den stå lidt på køkkenbordet inden servering.
Uden ismaskine: Hæld blandingen over i en iskold skål, dæk den til og stil den i fryseren. Stil gerne et minutur, så du ca hvert kvarter rører i isen helt ud på skålens kanter og i bunden. Gentag under det meste af indfrysningen for at undgå iskrystaller.
Server din klassiske vaniljeis med brownie, friske bær og måske med en dejlig pistaciekrokant.
Sådan laver du pistacie-krokant:
Smelt rørsukkeret på en pande indtil den bliver en lysebrun karamel. Pas godt på for det går lynhurtigt, når sukkeret først er smeltet!
Tilføj pistaciekerner og lad dem riste med et øjeblik.
Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af inden hakkes groft med en kniv.
TIP: Du kan iblande den grofthakkede pistacie-krokanti selve iscremen inden indfrysning, hvis du foretrækker det. Jeg har valgt at servere den ved siden af, da vi herhjemme ikke alle er vilde med karamel.