Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken - den skal være lillefingervarm
Hæld blandingen over i røreskålen og rør gæren ud
Tilsæt sukker, kardemomme, vanillesukker og æg - rør det sammen
Tilsæt halvdelen af melet og rør det ud inden du tilsætter saltet
Sæt farten op på din røremaskine og lad maskinen ælte dejen godt og grundigt igennem.Tilsæt gradvist resten af melet, men kun lige det, dejen kan trække. Den skal være lind og blød. Når dejen slipper røreskålens kanter er den færdigæltet.
Dejen skal ikke forhæves, så du hælder dejen ud på et meldrysset bord og med en kniv deler du den i 20 lige store dele. Vej evt hele dejklumpen og del med 20 og vej hver enkelt bolle, så du sikrer et ensartet format. Det ser pænest ud, men betyder det ikke noget for dig, så tager du den bare på slump - smagen er jo den samme...
Form til fine boller og sæt dem ret tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg har ca 2-3 cm's afstand imellem, så passer det med 20 styks på ovnens dybe bageplade.Først nu skal dejen hæve - dæk dem til med et rent klæde og lad dem hæve et lunt sted i ca 1 - 1 1/2 time
Normalt pensler man ikke hvedeknopper, men her gør jeg altså en undtagelse. Jeg synes de får sådan et kedeligt udtryk uden æggestrygelsen, så hos mig får de et støg sammenpisket æg inden de sættes ind i ovnen - det vælger du selv om du vil gøre det ene eller det andet.
Jeg bager stort set alt mit bagværk ved almindelig varme - og ikke varmluft - og det gælder også hvedeknopper.Min ovn stiller jeg på 225 grader, hvilket giver brødet den der flotte gyldenbrune overflade som jeg holder af.Jeg bager hvedeknopperne i ca 15 minutter.
Til servering: Skær hvedeknopperne over, rist dem fx på en brødrister eller i ovnen og server med koldt smør (i rigelige mængder)