Det skal du bruge til ca 20 stk. alt efter størrelse
300gramblødt smør
200grambrun farin
200gram rå rørsukker eller muscovadosukker
3stkæg str M
1stk.vanillestang -kornene heraf
80gramcacao af god kvalitet
300gramhvedemel
1.5tskbagepulver
½tskflagesalt
200grammørk chokolade af god kvalitet - grofthakket
150gramhvid chokolade af god kvalitet - grofthakket
Tilberedning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
Pisk smør og sukker godt sammen.Tilsæt æggene og pisk dem godt ind i massen.
Bland mel, cacao, bagepulver, lidt flagesalt og vanillekorn i en anden skål og tilsæt det dejen lidt efter lidt
Vend chokoladestykkerne i dejen – jeg rører altid på maskine fordi mine arme ikke er så glade for den tunge dej.
Sæt dejklatter af på bageplade beklædt med bagepapir – jeg bruger en stor skefuld pr cookie.Du kan sagtens lave dem mindre men så skal du huske at nedsætte bagetiden.
Bag dem ca 10 minutter og tag dem ud af ovnen.Cookies er meget bløde lige når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde, når de afkøles.
Jeg trækker dem MED bagepapir over på en rist til afkøling, da de er meget sarte imens de er varme.
Så for at undgå at de brækker i stykker, lader jeg dem blive på bagepapiret indtil de er helt kolde.
De må til gengæld heller ikke afkøle på bagepladen, da de så bliver fugtige i bunden og mister deres sprødhed.