70gramsukker (smag til og juster sukkermængden efter smag og behag)
½ltrpiskefløde
Topping:Kirsebærsauce
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at koge vandet op i en tykbunden gryde. Tilsæt grødrisene og lad dem koge i vandet et par minutter.
Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Kornene gemmer du til selve risalamanden, men den tomme stang putter du ned til risene. Der sidder nemlig rigtig meget dejlig smag tilbage i den.
Hæld mælken og rør grundigt og helt ned på bunden af gryden. Lad risene koge godt igennem og sænk derefter varmen til et minimum eller sæt gryden i f.eks. Ecokuben/høkasse eller lignende.
Bruger du Ecokube/høkasse/dynen:Her behøver du ikke være bekymret for at grøden brænder på. Lad den stå en 1-2 timer inden du pakker den ud og giver den et kort opkog for at sikre, at der ikke er dannet bakterier. Lad herefter grøden køle helt af inden du laver resten af desserten.
Bruger du komfuret:Her skal du huske den meget lave temperatur og du skal være over grøden hele tiden og røre helt ned på bunden.Opdager du at grøden har sat sig på bunden, så lad endelig være med at røre helt ned i det der er brændt på. Du kan forsøge at redde grøden ved at hælde den over i en ny gryde, men smag lige på den forinden. Ofte vil smagen af den brændte grød hænge ved og det vil ødelægge din dessert. Så er der ikke andet at gøre end at starte forfra.
Stil den færdige grød til afkøling f.eks. tildækket på terrassen eller i garagen, hvis det skal gå hurtigt.
Skold, smut og hak mandlerne groft
Rør den afkølede risengrød, vanillekorn, sukker og de hakkede mandler sammen.
Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden.
Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden indtil den får den rigtige konsistens. Til slut lægger du den hele mandel ned i desserten og varmer kirsebærsaucen godt igennem.