1spskPrima Donna creme (eller blot lidt ekstra creme friache)
2håndfuldeflerfarvede cherrytomater - halverede
2-3spskmørk balsamico
2fedhvidløg - fintsnittede
1spskolivenolie
Lidtsalt, friskkværnet peber
KrydderierFrisk timian, rosmarin og oregano - fintsnittede (eller tørrede krydderier af god kvalitet)
2skivergedeost eller lidt revet gouda, mozzarella eller hvad du foretrækker
1stk.bøffelmozzarella - alternativt en almindelig mozzarella af god kvalitet
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at lave pizzadejen efter en af mine opskrifter fra bloggen.Varm altid ovnen op på MAX og i rigtig god tid inden bagning. Varm en bagesten eller bageplade med op, så den er brandvarm når pizzaen skal bages.Rul dejen ud på en meldrysset bord. Jeg kan godt li at lave mine pizza lidt rustikke, så de ikke bliver helt perfekt runde. Det vælger du selv, men husk at rulle pizzadejen tyndt ud, så du sikrer en sprød og lækker bund.Bager du på en sten behøver du ikke bruge bagepapir, men for nogle er det nødvendigt når der bages på en alm bageplade. det gælder især hvis din ovn ikke kan gå op til helt samme temperatur som min. Her må du ty til bagepapir.Jeg gør det, at når jeg har rulle min pizzadej ud i den ønskede størrelse, så lægger jeg den over på en stor bagespade, der også lige har fået et drys mel. Her "bygger" jeg så min pizza. Det gør det lettere, når den skal flyttes ind i ovnen med fyldet på.Til disse hvide pizzaer, hvor der ikke anvendes tomatsauce laver jeg en blanding af cremefraiche 9% og f.eks. en cremet Prima Donna. Vil du spare lidt på kalorierne, kan du sagtens nøjes med at bruge creme fraiche.Fordel en skefuld af cremefraiche/Prima Donna blandingen på pizzadejen, men lad den yderste kant fri.Fordel små skiver gedeost henover - eller en revet ost du holder af.I en skål blander du de små halverede tomater, lidt flagesalt, friskkværnet peber, fintsnittede friske krydderurter, hvidløg og lidt olivenolie godt sammen. Fordel tomatblandingen ud over cremefraiche/osteblandingen.Sæt pizzadejen ind på den brandvarme bagesten og lad den stå ved den høje temperatur et par minutter inden du sænker varmen til omkring 225 grader.Hold øje med pizzaen og tag den ud, når den er fin gylden og sprød.Læg straks store stykker bøffelmozzarella på den brandvarme pizza, så den smelter let og dryp et par dråber olivenolie henover.Giv et drys friske krydderurter henover og server mens den er rygende varm.Rigtig god fornøjelse!