I en stor stegegryde svitses først bacon evt i lidt olie eller smør.Tag det op og stil til side
Brun kødet godt på alle sider og tilsæt salt og friskkværnet peber samt lidt røget paprika.Tag kødet op og til til side
Sauter svampene - tag dem op og stil til side
Tilsæt efter behov lidt ekstra fedtstof og sauter løg, hvidløg, gulerødder og persillerod.
Tilsæt kød og bacon sammen med det meste af rødvinen, men hold et glas eller to tilbage. Tilsæt oksebouillon så kødet er dækket.
Skru ned til svageste blus og lad retten simre under låg 2-3 timer til kødet er fuldstændigt mørt.Smag til og juster eventuelt med ekstra krydderier. Mangles der lidt syre, kan du tilsætte lidt citronsaft og/eller revet citronskal.
Imens klargøres de karamelliserede perleløg på denne måde:I en lille pande smeltes lidt smør. Tilsæt perleløgene og drys lidt sukker henover - rør lidt rundt så sukkeret fordeles. Steg løgene til sukkeret karamelliserer.
Når kødet er ved at være mørt tager jeg låget af og lader saucen koge let ind.Ofte vender man kødet i hvedemel inden tilberedning, men det undgår jeg helst og i stedet for at jævne saucen, lader jeg den hellere koge ind.
Lav gremolata klar ved at vende den fintsnittede persille med hvidløg og fintrevet citronskal
Lige inden servering tilsættes de ristede svampe, de karamelliserede perleløg og drysses med gremolata
Server med groft brød, en lækker kartoffel- eller rodfrugtmos eller en mos lavet af en bagt stripetti (spaghetti squash)