200gram revet ost f.eks. rød cheddar - se ovenstående tekst for at få inspiration til andre oste
Lidtfriskkværnet peber
Lidttørret oregano
Lidtfintsnittet rosmarin og bredbladet persille
Evt lidtchipotle chili krydderi
Tilberedning
Sådan laver du dejen (på røremaskine)
Gæren opløses i vandet, hvorefter det meste af melet tilsættes
Rør det grundigt sammen og tilsæt salt sammen med lidt mere mel (hold lidt tilbage - det er lettere at tilsætte eksta mel hvis det bliver nødvendigt)
Sæt hastigheden op på max (læg en hånd på din røremaskine når den kører på fuld hastighed) og lad maskinen gøre det tunge arbejde.
Når dejen slipper kanterne og bunden, er dejen æltet færdig.
Stil den tildækket et lunt sted, hvor den skal hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca 1 time.
Sådan laver du brødet
Riv osten og klargør krydderurterne
Hæld dejen ud på et meldrysset bord
Rul dejen ud i en firkant ca 30 x 40 cm
Drys med ost og krydderier, så hele fladen er dækket
Skær dejen ud i 4 lange strimler, der lægges ovenpå hinanden.
Skær nu den aflange stabel dej i 6 stykker, der placeres på højkant side om side i en brødform beklædt med bagepapir.
Lad brødet efterhæve i 30 minutter
Pensel med et sammenpisket æg og bag brødet i en forvarmet oven ved 200 grader i ca 30 minutter. Hold øje med brødet, så det ikke bliver for mørkt på overfladen inden det er gennembagt. Synes du brødet tager for meget farve, kan du sænke varmen en smule.
Spis brødet mens det er lunt og osten er smeltet - rigtig god fornøjelse!