Alle ingredienser til vaffeldejen blendes - jeg bruger min stavblender
Lad dejen hvile 10-15 minutter
Varm imens vaffeljernet op - vent med at bage til jernet indikerer at det er varmet op
Smør vaffeljernet med lidt olivenolie eller smør - bare ved det første sæt vafler
Fordel lidt vaffeldej på pladerne - pas på ikke at hælde for meget på, dejen hæver op pga bagepulveret.
Bag vaflerne 5 minutter og lad være med at tjekke før der er gået minimum 4 minutter ellers risikerer du at de går i stykker.
Tag de færdige vafler ud og lad dem køle af på en bagerist
Imens vaflerne bager kan du gøre toppingen klar
Bag gerne en dobbelt portion og opbevar de færdige vafler i en lufttæt beholder på køl. Når du skal bruge vaflerne blir de hurtigt sprøde igen, når de får en tur i en varm ovn eller et minut i vaffeljernet.
Jeg "bygger" mine vafler ved først at lægge en tsk creme fraiche på vaflen, derefter skiver af avocado, rødløg, radiser, evt lidt ristede græskarkerner og til slut et spejlæg, sorte sesamfrø, flagesalt, friskkværnet peber og lidt mikrogrønt eller friske krydderurter - det er virkelig lækkert!