800gramManitobamel eller økologisk hvedemel(Alternativt: Alm hvedemel men så skal der måske lige justeres på mængden)
2poser kugle-mozarella
1 storhåndfuld finthakket persille(Både bredbladet og kruspersille fungerer)
4fedhvidløg
½dlolivenolie(Helst en der ikke smager alt for gennemtrængende)
40gramrevet parmesan
½tskflagesalt
1 stkæg(Til pensling)
1 spskhvid sesam(Til drys)
Tilberedning
Start med at lave dejen til bollerne - jeg bruger en røremaskine, det fungerer bedst
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt sukkeret og det meste af melet (vent lidt med smøret og saltet)
Lad maskinen køre til dejen er en ensartet masse. Tilsæt lidt mere mel, men vurder om alt skal i. Tilsæt også smør og salt og lad maskinen køre på fuld hastighed (hold en hånd ovenpå maskinen for at beskytte den) indtil dejen slipper kanterne og bunden af skålen.
Dæk skålen til og stil dejen tiil hævning et lunt sted - gerne 1 time
Lav imens pestoen:
I en minihakker eller blender blendes persille, hvidløg, olivenolie, salt og parmesanost til en ensartet konsistens - smag den til og juster efter behov.
Skær mozarellaen ud i små stykker
Når dejen er færdighævet vendes den ud på et meldækket bord og trykkes ud i en stor firkant, der skæres ud i nogenlunde lige store stykker.
Jeg bruger 19 boller til en 25 cm i diameter springform uden bund
På hver firkant lægges 1 tsk pesto og derefterfordeles mozarellastykkerne på hver firkant, der lukkes og formes til en fin bolle.
Læg først en fyldt bolle i midten og arbejd udefter indtil formen er fyldt op. Det er lettest, hvis du har en form der kan reguleres i størrelsen og uden bund. Jeg smører lige kanterne med lidt olie eller smør og lægger et stykke bagepapir på bageplanden inden jeg sætter springformen ovenpå. Det gør det lettere at fjerne formen efter bagning.
Fyld formen helt op - de må gerne så meget tæt
Lad bollerne efterhæve 20 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med hvide sesamfrø
Bages ved 200 grader varmluft i ca 20-30 minutter. Ovne varmer meget forskelligt og fugtigheden i fyldet kan også påvirke bagetiden. Hold godt øje med bollerne, sænk evt varmen, hvis de bliver for mørke, men vær sikker på at de bliver bagt godt igennem. Det våde fyld kræver en lidt længere bagetid end du ellers ville beregne på alm boller.