75gramrørsukker(Er dine rabarber meget syrlige, kan du tilføje lidt ekstra sukker)
Det skal du bruge til smuldredej:
75gramrørsukker
75gramhvedemel
75gramhavregryn(Du kan bruge både grovvalsede og finvalsede)
50gramkokosmel
2store tskvaniljesukker
125gramsmør (koldt)
Evt 1-2spskkartoffelmel hvis du ønsker en mere kageagtig konsistens
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Rens rararberne og fjern bladene (rabarberblade er meget giftige!).
Snit rabarberstænglerne i 1-2 cm store stykker og vend dem med rørsukker i et tærtefad.Tip: Ønsker du en mere fast konsistens vender du lidt kartoffelmel med i rabarberne. Jeg bruger det ikke og får en mere saftig konsistens på min rabarbercrumble.
Bland alle ingredienserne til smuldredejen og masser dem godt sammen, så det får konsistens som revet parmesan.
Ca halvdelen af smuldredejen lægges ned imellem rabarberne.
Fordel resten af smuldredejen over rabarberne og bag dem i ca 20 minutter til rabarberne er møre og smuldredejen flot gylden og sprød.
Tag fadet ud af ovnen og lad rabarbercrumblen køle en smule af inden den serveres med creme fraiche, flødeskum eller en dejlig rørt vaniljeis.