350gramfriske ærter(Alternativt fine ærter fra frost)
1stkøkologisk citron
Lidtolivenolie til stegning
50gramsmør
Lidtsalt og friskkværnet peber
Lidtbredbladet persille
Tilberedning
Pil løgene og skær dem i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
Fjern stilken fra hjertesalaten og bræk bladene af. Skyl dem grundigt og dup dem tørre i et rent klæde.
Bruger du friske ærter, så skal de bælges.Bruges frosne ærter behøver du ikke tø dem op inden de skal bruges.
Steg bacontern i en pande. Er baconen meget mager, tilsættes en smule olivenolie. Når de er ved at være færdigstegte, lægger du løgene ned, så de steger med et par minutter.
Hæld bouillon ved og lad det simre et par minutter til løgene er helt møre.
Tilsæt ærterne og lad dem blive varmet godt igennem, men endelig ikke for længe, da de så blir misfarvede og kedelige i konsistensen.
Sluk for varmen og tilføj smør. Når det er smeltet vender du hjertesalatbladene rundt i blandingen.
Smag til med revet citronskal og evt lidt af citronsaften, salt og friskkværnet peber.
Anret på et stort serveringsfad, pynt med bredbladet persille og server mens salaten stadig er lun.