½bundtfriske basilikumsblade (hold nogle blade tilbage til pynt)(Alternativt: Bredbladet persille)
1dlfriskrevet parmesan
400grampasta(Jeg har brugt pastarør)
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og vend dem i en skål med salt, friskkværnet peber, sød paprika og løgpulver.
Kog pastaen efter anvisning på pakningen. Vær obs på at drænet vandet fra så snart pastaen er kogt al dente. Hold lidt af pastavandet tilbage til evt at justere på saucen.
Lav imens saucen klar.
Varm olivenolien op i en pande med høje kanter eller en stegegryde og steg kyllingestykkerne til de får en fin stegeskorpe. Læg dem over på en tallerken. Panden skal IKKE vaskes af!
Tilføj smør til panden og steg nu rødløgene ved lav varme til de er klare, hvorefter du tilføjer de knuste hvidløg. Lad også dem stege med et par minutter.
Tilføj hønsebouillon og skrab eventuelle stegerester fri af bunden. Lad saucen koge op, hvorefter du tilføjer de hakkede soltørrede tomater.Lad dem koge med et par minutter.
Tilføj fløden og riv parmesan over. Sænk varmen, så saucen blot simrer.
Læg den friske spinat ned i saucen, vend den rundt og lad den falde sammen.
Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen sammen med kødsaften. Vend det godt rundt, tilføj halvdelen af de friske basilikumsblade og smag til med salt og friskkværnet peber.
Du kan enten servere pastaen ved siden af eller gøre som jeg, vende den i saucen.
Giv retten et drys friske basilikumsblade og riv lidt ekstra parmesan henover lige før servering.