Vask kartoflerne (de skal kun skrælles, hvis det er meget nødvendigt) og snit dem i papirstynde skiver f.eks. på et mandolinjern.
Smør et stort ildfast fad eller en pande der kan gå i ovnen med lidt olivenolie og læg kartoflerne ned i fadet.
Snit de øvrige grøntsager fint og læg også dem ned i fadet sammen med fintsnittede krydderurter. Vend det godt rundt.
Opløs bouillonterningen i kogende vand og tilføj 2 dl (hold ca 1 dl tilbage til hvis det blir nødvendigt at tilføje ekstra væde).Stil fadet ind i den varme ovn i 30 minutter til kartoflerne er næsten møre.
Lav imens farsen til kyllingekødbollerne:
Alle ingredienserne til kyllingekødbollerne lægges ned i et stort fad og æltes sammen med rene hænder. Farsen blir ret blød!
Tag fadet med kartoflerne ud af ovnen og fordel kyllingekødbollerne ovenpå.
Rør fløde med grov sennep, salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra fintsnittede krydderurter og hæld blandingen over kartoflerne.
Slut af med at fordele den sidste rest af den revne ost henover kartoflerne, men uden om kødbollerne.
Stil fadet retur i den varme ovn i ca 20 minutter alt afhængig af, hvor store du har lavet dine kødboller. Da det er kylling, er det vigtigt at de er helt gennembagte!Prik med en gaffel og mærk om kartoflerne er møre og skær evt en kødbolle over og tjek at den IKKE er rød inden i.Tip: Oplever du, at retten tager for meget farve til sidst, så dæk fadet til med et stykke staniol.
Vi nyder det dejlige kartoffelfad med en skål blandet salat med årstidens grøntsager.