2-3stkforårsløg - skåret i tynde skiver(Alternativ: Tynde porrer skåret i tynde ringe)
1håndfuldcherrytomater - halverede
½glassoltørrede tomater - fintsnittede
2-3dlgrøntsagsbouillon (vand + 1 bouillonterning)
500gramgnocchi
2.5dlpiskefløde(Alternativt madlavningsfløde eller et plantebaseret produkt)
2håndfuldefrisk babyspinat - groftsnittet
140gramøkologisk revet ost(Alternativ: et plantebaseret produkt)
2stilkefrisk basilikum (bladene)
Lidtsalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Varm olivenolien op i en stor pande og steg først løg og forårsløg til løgene er klare.
Tilføj hvidløg og halverede cherrytomater og lad det stege ved middel varme et par minutter.
Tilføj de soltørrede tomater og krydr med friskkværnet peber (hold tilbage med salt indtil tilsmagning til sidst).
Knus en grøntsagsbouillonterning over retten og tilføj 2 dl vand. Lad det hele koge godt igennem til det meste af vandet er kogt væk.
Vend gnocchi i retten og lad det stege et par minutter inden du tilsætter fløden og den revne ost. Vend det godt sammen og juster evt med lidt ekstra vand, så konsistensen blir cremet og lækker.
Tilføj nu den friske spinat og lad den falde sammen.
Smag til med lidt salt og friskkværnet peber og giv retten et gavmildt drys frisk basilikum.
Server med en enkel salat f.eks. tomatsalat, rustikt brød og en skål med fintsnittede soltørrede tomater.