Forslag til alternative smagsvarianter: Friskrevet parmesan, frisk rosmarin, hvidløgspulver og hvidløgssalt, paprika, oregano, timian
Tilberedning
Tænd ovn (varmluft) eller airfryer på 200 grader
Rengør kartoflerne og dup dem tørre i et rent klæde. Skær dem evt i halve eller kvarte alt efter størrelse.
Tilberedes de i ovnen, lægges de over i en bradepande beklædt med bagepapir, hvor de vendes i olivenolie og drysses med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Tilberedes de i airfryer synes jeg det er lettest at vende dem i olie og krydderier i en skål inden de hældes over i skuffen på airfryer'en.
Tilberedningstiden er for både varmluftovn og airfryer ca 30 minutter. Når halvdelen af tiden er gået vendes kartoflerne rundt og er det airfryer, så ryster du skuffen.
De færdige kartofler drysses med lidt ekstra flagesalt og fintsnittet persille.
Prøv at vende de rå kartofler i friskerevet parmesan eller prøv at krydr med løg- og hvidløgspulver og paprika.
Server de råstegte kartofler som snack med lækker dip eller som tilbehør til aftensmaden.